Ett historiskt avtryck

Omkring en miljard tittare kommer att se tävlingarna framför TV:n och minst lika många kommer att följa tävlingarna digitalt. Att de båda destinationerna, med endast 100 km avstånd till varandra, arrangerar dessa två megaevents under sex veckor i feb-mars 2019 borgar för unika möjligheter. Under gemensam flagg har vi därför skapat affärsnätverket World Championships Region 2019 där stora internationella företag, små lokala företag, kommuner och organisationer sida vid sida får en möjlighet att utvecklas med de dubbla världsmästerskapen som hävstång. Framgångsrika VM-arrangemang medför tillväxt för en region. WCR2019 vill vara en motor för näringslivet genom att skapa unika affärsarenor utifrån våra strategiska områden hållbarhet, digitalisering och internationalisering. Ett aktivt stöd från det lokala och regionala näringslivet på vägen fram är en avgörande faktor för att lyckas med målsättningen att arrangera fantastiska tävlingar och att göra ett historiskt avtryck för framtida generationer. Det gemensamma arbete som inleddes 2014 har intensifierats allt mer på vägen fram mot VM-vintern 2019 — bland annat med genomförda världscuptävlingar i Åre, Östersund och Stockholm, alpina junior-VM 2017 och världscupfinalerna 2018 i Åre. Följ med oss in i framtiden och deltag i skapandet av uthållighet, handlingskraft, värdskap, professionalism och trovärdighet gentemot de internationella gäster och företag som vill investera i VM-regionen.

ALPINA VM – ÅRE 2019 – INSPIRE THE WORLD TO SKI
Utöver den självklara målsättningen att leverera ett alpint VM i toppklass är vår vision att inspirera och öka antalet utförsåkare i Jämtland, Sverige och internationellt. Ambitionen är att skapa ett ultramodernt evenemang med såväl hög teknologisk nivå som historisk förankring — där atleter, media, publik och sponsorer får mötas i en smältdegel av upplevelser och idrottsliga prestationer. Ett sömlöst och brett samarbete med orten, dess invånare och företag är en förutsättning för att skapa ett evenemang som är hållbart i ett flertal perspektiv, och som bidrar till ett fortsatt gynnsamt levnadsklimat i Jämtland-Härjedalen.

SKIDSKYTTE-VM – 2019 ÖSTERSUND – WITH ALL OUR HEARTS
Devisen betyder att vi vill överträffa alla förväntningar på vad ett skidskytte-VM kan vara; få flest deltagande nationer genom tiderna; göra ett VM även för de som inte tar guld/medalj, samt; göra ett VM för hela Sverige. Att stå som värd för VM 2019 är en vision som stimulerar och utmanar oss i viljan att överträffa det framgångsrika VM 2008. som ännu fyller invånare med stor stolthet. Vi välkomnar den internationella skidskyttefamiljen, media, leverantörer och publik och hoppas åter överträffa allas förväntningar på vad ett skidskytte-VM kan vara.

NÄTVERKET
Ett brett och engagerat samarbete över hela regionen är grundförutsättningen för att ta VM-vintern 2019 till nya nivåer. Tillsammans kan vi skapa ett nytt kreativt och internationellt nätverk samt befästa länets position som en hållbar, innovativ och sportig framtidsregion.
Du och ditt företag kan gå in som nätverkspartner på en nivå som passar just er verksamhets förutsättningar. På samtliga nivåer ingår plats på samtliga nätverksträffar, synbarhet i den gemensamma marknadsföringen, profilprodukter samt givetvis biljetter (entré och VIP) att fördela på båda VM. Medlemskapet berikar ditt nätverk och ni får möjligheter att göra affärer under hela resan.

FOUNDER:
Utgör den absoluta stommen i det gemensamma affärsnätverket. Här återfinns de som vill göra avtryck och andas framtid, som inspirerar, entusiasmerar och tar höjd.  Denna nivå på sponsorskap garanterar en plats först i kön på på evenemang och idrottsupplevelser samt en central plats i vår exponering.
EXECUTIVE PARTNER:
Är en katalysator för kraftsamling och utveckling som aktivt bidrar till att skapa och öka de ekonomiska möjligheterna för att genomföra attraktiva evenemang inom sport, musik, konst och miljö till gagn för besökare, näringsliv och boende i regionen.
PARTNER:
Spelar en aktiv och viktig roll för att se till att våra VM-tävlingar blir en tillgång för framtida investeringar. Genom medlemskapet får ni en möjlighet att i ett tidigt skede vara med och påverka vilken profil och riktning som vår VM-region ska ta och tillsammans skapar vi en unik arena för såväl vinteridrott som andra arrangemang.
SUPPORTER:
Som Supporter delar ni vår målsättning om en VM-region bortom alla förväntningar. En supporter ser den unika möjligheten att lyfta årets alla säsonger och göra Jämtland-Härjedalen till en attraktiv plats att bo och verka i, och borgar för att idéer blir till handling för utvecklad infrastruktur, produkt- samt tjänsteutveckling.
FRIEND:
Detta är vårt enklaste samarbetspaket och riktar sig till dig som med mindre insats vill stötta regionens arrangemang. Här får du bevista utvalda nätverksträffar, vara med i viss gemensam marknadsföring, ta del av någon av profilprodukterna. Här ingår även några entrébiljetter till tävlingarna.

För mer information och kontakt:

info@wcr2019.com

Lisa Engman ‭070-678 18 24‬, lisa.engman@skidskytte.se

Björn Israelsson 070-600 00 88, bjorn.israelsson@wcr2019.com