WCR Summerhelo

Nyhetsbrev juni 2017

WCR 2019 fortsätter att bredda insatserna för att nå ut från Västernorrland till Tröndelag.

I mitten av juni genomfördes en informationslunch i Sundsvall tillsammans med Nordea, MittMedia, Diös och ett 15-tal företagare. Mottagandet var intresserat och positivt, så när vi i höst följer upp med att lägga en nätverksträff i Sundsvall hoppas vi kunna presentera flera nya partners i nätverket.

Länsstyrelsen har tillsammans med Region Jämtland Härjedalen, Åre kommun, Östersunds kommun, Åre 2019, Skidskytte-VM 2019 och WCR 2019 gjort en överenskommelse för att ta ett klimatkliv i rätt riktning. Den gemensamma målbilden är att arrangemangen till största del ska genomföras på ett ossilbränslefritt sätt. VM-arrangemangen 2019 är därmed ett bra tillfälle för våra partners att lansera produkter och tjänster som bidrar till visionen att bli en fossilbränslefri region.

Från Åre 2019 kan vi rapportera att arbetet mot alpina VM, världscupfinalerna och världscupen i Hammarbybacken pågår med full huggning. Tiden efter vintersäsongen har handlat om allt från beställning av säkerhetsnät till planering av VM-byn och att planera för att vi ska kunna ge de som inte har möjlighet att se VM på plats ska få den bästa möjliga TV-upplevelsen.
Under våren har vi haft besök av Internationella skidförbundet FIS, besökt FIS-konferensen i Portoroz, Slovenien, och välkomnat våra blivande medarbetare med en sommarsammankomst. Besöket från FIS resulterade i positiva reaktioner som tyder på att vi är på rätt väg. Portoroz bjöd på en mötesintensiv vecka varifrån bland andra VD Niklas Carlsson kom hem med en rad tänkvärda erfarenheter.
När semestern är över intensifieras arbetet mot världscupen i Hammarbybacken 30 januari och världscupfinalerna i Åre i mars. Vi jobbar på för att publiksuccén i Hammarbybacken ska upprepas och för att VM-genrepet världscupfinalerna blir en stark avslutning på säsongen 2018.

Skidskytte-gänget från 2019 Östersund känner också att takten under våren ökat påtagligt. Mycket planering sker utanför scenens starkaste spotlight. Rent logistiskt ska skidstadions entré göras om för året-runt verksamheten för mer tillgänglighet och säkerhet. Det ger oss bättre möjligheter
att erbjuda en attraktiv arena under VM.
Vi har haft en nyrekryteringsdag där vi hittade hela 80 stycken nya kamrater vilket behövs då vi räknar med att vi behöver runt 1000 frivilliga hjältar för att genomföra VM-evenemanget. Apropå digitalisering har vi precis överfört vår rapportering för funktionärernas utbildningsträffar till digital närvarorapportering via en App (kan ni tro). Planer smids för ett VM-kalas i centrala Östersund och man är ute i hela skidskytte-Sverige där intresset t.o.m är större än
inför 2008. Nedslag har också gjorts på platser där man vet att intresset är extra stort, däribland Trondheim där man var i mars i samband med deras världscup i backhoppning.
Innan Östersund stänger VM-kontoret för några dagars sommarledighet ska några ur organisationskommittén åka på en arrangörskonferens där man träffar kollegor från världscupcirkusen. Internationellt utbyte av plus och minus men också en bra möjlighet för oss att
berätta mer om vår VM-region. Ett samarbete som väcker nyfikenhet runt om i världen.

Kommande nätverksträffar:

Inbjudan kommer men gör redan nu plats i kalendern för höstens nätverksträffar:
5 september i Åre. En djupdykning i VM-förberedelserna.
19 oktober i Sundsvall. Tema Digitalisering.
1 december i Östersund. Tema Hållbarhet.

Avslutningsvis önskar vi en glad och solig sommar.